marți, 8 noiembrie 2016

Thriller suedez de Johan Theorin

Am auzit atatea pareri despre cartea asta incat a trebuit sa o citesc. E o carte destul de simpla ca mod de citire si intelegere, ceea ce m-a bucurat pentru ca simteam nevoia unei asemenea carti. Autorul scrie extrem de bine, deci si prin urmare, cu siguranta nu va fi singura carte care am sa o citesc de la el.
Cartea incepe destul de trist... e vorba despre o mama care isi lasa copilul o zi la parintii ei si pleaca sa se intalneasca cu tatal copilului intr-un oras apropiat, undeva prin Suedia. Ei sunt despartiti si ea incearca sa il recastige pe fostul sot. Dar cand ajunge inapoi la casa pariniilor sai totul se transforma in tragedie, copilasul ei a disparut. Politia si tot satul il cauta cu inversunare. Trec 20 de ani si copilul tot nu a aparut... si mama acestuia tot nu isi poate relua viata.
Intr-o zi o suna tatal acesteia sa ii spuna ca ucigasul fiului ei traieste si ca i-a trimis batranului sandaua pe care copilul o purta in momentul disparitiei. Dupa atatia ani Julia se reintoarce in satul de unde a plecat cu scopul de a prinde criminalul si de a afla ce a patit copilul ei cu adevarat.
Acolo nu doar ca da peste un criminal in serie dar dezvaluie o gramada de secrete care mai bine ramaneau ascunse. Nu stiu sincer cum sa nu dau spoilere la aceasta carte dar sa stiti ca e extrem de buna, te tine in priza si eu o citeam doar ziua (datorita fricii, nu e horror ca gen dar pe mine m-a speriat) cu un pahar de vin langa mine ca sa pot asimila complet tot ceea ce citeam. Asa de socanta este. Este tot ce astept de la o carte de acest gen.

Eu ii dau 4 stele din 5 datorita faptului ca “ancheta” a decis sa aiba o turnura sinistra mai mult decat politista si pentru simplul fapt ca m-a ingrozit si m-a deprimat teribil. Acum sincer ma bucur ca am scapat de ea si abia astept sa citesc urmatoarea carte propusa : Un apartament la Paris de Michelle Gable. Sa aveti o saptamana cat mai usoara si astept parerea voastra in caz ca a-ti citit cartea :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu